Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Tradeville văd acţiunile Fondului Proprietatea la 0,7 lei

Autor: Adrian Cojocar

14.07.2011, 00:00 549

Analiştii casei de brokeraj Tradeville au estimat un preţ ţintăpentru acţiunile Fondului Proprietatea de 0,7 lei/unitate, nivelcare este cu 34% mai ridicat faţă de preţul la care titlurilefondului se tranzacţionau pe parcursul şedinţei de ieri, de 0,523lei/unitate. Preţul ţintă estimat de analiştii Tradeville arezultat din comparaţia multiplilor de evaluare ai FonduluiProprietatea cu cei al altor fonduri de pe plan internaţional şicare au capitalizări similare.

Conform acestei analize, acţiunile Fondului Proprietatea setranzacţionează în prezent la multiplii ai vânzărilor (P/S n.red.)şi de valoare contabilă (P/B n.red.) mai scăzuţi faţă de mediacompaniilor luate în calcul. "Într-o abordare consevatoare estimămpentru 2011 venituri de 400 de milioane de lei. Păstrând o ponderede 20% a cheltuielilor curente în veniturile din activitateacurentă, estimăm un profit net de aproximativ 350 de milioane delei pentru 2011", se arată în raportul Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO