Burse - Fonduri mutuale

Analistul financiar Alexandru Combei a plecat de la divizia pieţe de capital a Raiffeisen la rivalii de la BRD Asset Management

Analistul financiar Alexandru Combei a plecat de la...

Autor: Liviu Popescu

06.01.2017, 00:00 1023

Alexandru Combei, analist financiar pe pieţe de capital la Raiffeisen de peste şapte ani, a plecat la rivalii de la BRD Asset Management, potrivit unei surse din piaţă. Reprezentanţii Raiffeisen nu au putut fi contactacţi până la închiderea ediţiei pentru a confirma informaţia. Combei are o experienţă de 13 ani în bănci şi investiţii, atestat CFA şi a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea relaţii economice internaţionale în anul 2000.

BRD Asset Management este deţinută majoritar de BRD, a doua bancă din România după BCR. BRD Asset Management are active nete de 2,9 miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 12%, faţă de 33% cât are prima ocupantă Erste AM.

Spre comparaţie Raiffeisen Asset Management are o cotă de 28% şi active de 6,8 mld. lei. Cel mai ridicat randament la 12 luni oferit de un fond administrat de BRD este 3% la BRD USD Fond de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix. Şi în cazul Raiffeisen cel mai mare randament la 12 luni este tot de 2%, la Raiffeisen Ron Plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO