Burse - Fonduri mutuale

Andreea Cionca, acţionar minoritar la Cemacon Zalău, a vândut 55.580 de acţiuni

Andreea Cionca, acţionar minoritar la Cemacon Zalău, a...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.01.2018, 00:00 782

Andreea Cionca, acţionar minoritar la Cemacon, a vândut un pachet de 55.580 acţiuni Cemacon Cluj, producător de cărămidă, la un preţ mediu per unitate de 0,64 lei, într-o tranzacţie totală în valoare de 35.571 lei.

Capitalizarea bursieră a producătorului de cărămizi a ajuns la 72,72 milioane lei (15,8 milioane euro), după ce în ultimul an s-au realizat tranzacţii în valoare de 28,8 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de peste 89,8%. Astfel, Cemacon (CEON) s-a plasat pe locul al şaselea în topul celor mai mari aprecieri de pe piaţa de capital bucureşteană,  faţă de o aprecierea de aproximativ 17,4% a indicelui BET, referinţa pieţei de capital locale.

În acţionariatul Cemacon au intrat recent fraţii Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman. Aceştia deţin aproximativ o treime din companie. Familia Pavăl mai are deţineri pe piaţa de capital românească, figurând cu participaţii de peste 5% în cadrul Transelectrica (TEL) şi Electrica (EL). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO