Burse - Fonduri mutuale

Anghel, BVB: Promovarea bursei în liga emergentă va aduce o creştere de 10 mld.euro a valorii companiilor româneşti

Anghel, BVB: Promovarea bursei în liga emergentă va...

Autor: Roxana Pricop

06.10.2014, 12:04 1128

Promovarea bursei de la Bucureşti de la statutul de piaţă de frontieră în liga pieţelor emergente va aduce o creştere de 8-10 miliarde de euro a valorii companiilor româneşti listate, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Bursei Valori Bucureşti, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de azi de la BVB.

Companiile româneşti listate  au în prezent o capitalizare de 20 miliarde de euro, piaţa locală depăşind bursa de la Budapesta la capitalizare.

“Obiectivul strategic al pieţei de capital este promovarea la statutul de piaţă emergentă, care va aduce o creştere de 8-10 miliarde de euro a valorii companiilor româneşti listate în următorii 3-4 ani. Fondurile de investiţii care investesc pe pieţele emergente sunt de 30 de ori mai mari decât cele care urmăresc pieţele de frontieră, astfel că prin acest uprgade bursa de la Bucureşti va beneficia de fluxuri mai mari de capital care se vor regăsi în companiile listate şi în economie”, a spus oficialul BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO