Burse - Fonduri mutuale

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie suspendată în aprilie, locul 1 la valoarea tranzacţiilor în 2016

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

20.10.2016, 00:06 795
Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), sus­pendată de la tranzacţionare pe 6 apri­lie pentru că a intrat în insol­venţă, fi­gurează în perioada ianuarie - 19 oc­tom­brie ca fiind cea mai tranzac­ţio­nată companie din primii 10 cei mai mari emitenţi listaţi pe sistemul alter­nativ AeRO.
 
Acest aspect reflectă o anomalie pe AeRO întrucât celelalte companii ana­li­zate de ZF nu au reuşit în aproa­pe şapte luni (aprilie - octom­brie) să depă­şească volumul de tran­zac­ţionare al Prospecţiuni în patru luni. Apro­ximativ 230.000 de lei au fost tran­zacţionaţi cu acţiunile PRSN în 1500 de tranzacţii. Pe locul doi e Unirea Shopping Center cu 204.000 lei.
 
„Volumele de tranzacţionare pe AeRO sunt foarte mici, mult sub volu­mul dintr-o singură sesiune de tran­zac­ţionare pe un singur emitent lichid din segmentul principal al bursei. Ano­malia volumului pe PRSN în raport cu celelalte titluri spune mai multe despre restul acţiunilor tranzac­ţio­nate decât despre Prospecţiuni“, explică Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB Brokers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO