Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi, cea mai tranzacţionată companie din sectorul farmaceutic la început de an

Antibiotice Iaşi, cea mai tranzacţionată companie din...

Autor: Dan Grigore Ivan

18.01.2017, 00:05 562
Pe plan extern, companiile farma­ceu­tice americane au fost în centrul unor declaraţii şi critici venite din par­tea lui Donald Trump, republicanul care va depune vineri jurământul în calitate de cel de al 45-lea preşedinte american, iar preţul acţiunilor a fost afectat în primă instanţă de efectul acestora. Cu sau fără declaraţiile lui Trump, acest sector este unul dintre cele mai urmărite peste ocean.
 
La Bucureşti, sectorul farmaceutic ră­mâne lovit de lipsa unui free-float po­trivit pentru receptarea fiecărei fluctuaţii a pieţei, fapt ce nu permite întot­deauna o mişcare bursieră a emi­ten­ţilor în linie cu realitatea şi con­textul financiaro-economic în care se află.
 
De la începutul acestui an, ac­ţiu­nile producătorului de medica­mente Antibiotice Iaşi (ATB), companie controlată de statul român în proporţie de 53%, s-au apreciat cu peste 4%, după ce s-au derulat 266 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 0,4 milioane lei. De altfel, Antibiotice Iaşi este, la înce­putul anului, cea mai tranzac­ţio­nată companie din acest sector. Com­pania are o capitalizare bursieră de 365 mil. lei, iar în ultimul an valoarea de piaţă a ATB a crescut cu 10,12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO