Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi distribuie dividende de 17,8 mil. lei, din care acţionarul majoritar, Ministerul Sănătăţii, primeşte 9,4 mil.lei

Antibiotice Iaşi distribuie dividende de 17,8 mil. lei,...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2018, 09:30 1357

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi va distribui dividende totale de 17,8 milioane lei, aferente profitului înregistrat anul trecut, din care acţionarul majoritar, Ministerul Sănătăţii, va primi 9,45 milioane lei.

Valoarea unui dividend a fost stabilită la 0,0265 lei, iar plata se va efectua incepand cu data de 14 septembrie.

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 33,55 milioane lei, din care 15,7 milioane lei constituie rezerve.

”Consecventi politicilor noastre cu privire la cresterea cifrei de afaceri, reducerea costurilor si punerea in piata de noi produse la preturi mai accesibile care sa conduca la inregistrarea de economii atat la populatie cat si la bugetul statului, acordam in continuare o atentie deosebita Programului investitional pentru aceasta perioada si in mod deosebit celui din anul 2018”, se arată în comunicatul semnat de directorul general Ioan Nani.

În plus, acţionarii companiei vor discuta la adunarea generală din 24 aprilie aprobarea contractării unei facilităţi de credit de investiţii pe termen lung ( 10 ani) de 15,4 milioane euro de la UniCredit Bank.

De asemenea, acţionarii vor analiza aprobarea prelungirii cu o perioada de 12 luni a valabilitatii plafonului multiprodus multivaluta in suma de 30 milioane lei contractat de Antibiotice de la Banca de Export Import a Romaniei - EximBank SA.

Ministerul Sănătăţii a decis recent ca Antibiotice să îşi deschidă reprezentanţe în Republica Moldova şi în Ucraina. 

Compania şi-a bugetat pentru anul 2018 un profit net de 29,5 mil. lei, în scădere cu 12% faţă cel preliminar raportat pentru 2017, şi venituri totale de 360 mil. lei, plus 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO