Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi propune 50% din profitul pe 2016 spre dividende, dar statul are ultimul cuvânt de spus

Antibiotice Iaşi propune 50% din profitul pe 2016 spre...

Autor: Liviu Popescu

08.03.2017, 00:05 639
Prima companie de stat listată care anunţă propunerile de dividende din profitul pe 2016 este Antibiotice Iaşi (ATB) care vrea să dea 52% din profit spre dividende, însă ultimul cuvânt de spus îl va avea Ministerul Sănătăţii, acţionar majoritar, la AGA din aprilie.
 
Statul, care controlează 53% din Antibiotice Iaşi prin Ministerul Săntăţii, poate să aprobe această repartizare a profitului sau poate să solicite 90%, cât a impus guvernul Grindeanu prin memorandumul de la finele lunii ianuarie.
 
Reprezentanţii Antibiotice Iaşi nu au putut fi contactaţi până la ora închiderii ediţiei cu privire la motivele din spatele acestei repartizări.
 
Dacă managerii companiilor de stat vor solicita un prag de repartizare a profitului mai mic de 90%, acest lucru ar putea aduce volatilitate pe piaţa de capital având în vedere numărul mare de companii de stat din structura indicelui de referinţă BET, potrivit unei surse de pe piaţa de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO