Antibiotice Iaşi propune 50% din profitul pe 2016 spre dividende, dar statul are ultimul cuvânt de spus

8 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Prima companie de stat listată care anunţă propunerile de dividende din profitul pe 2016 este Antibiotice Iaşi (ATB) care vrea să dea 52% din profit spre dividende, însă ultimul cuvânt de spus îl va avea Ministerul Sănătăţii, acţionar majoritar, la AGA din aprilie.
 
Statul, care controlează 53% din Antibiotice Iaşi prin Ministerul Săntăţii, poate să aprobe această repartizare a profitului sau poate să solicite 90%, cât a impus guvernul Grindeanu prin memorandumul de la finele lunii ianuarie.
 
Reprezentanţii Antibiotice Iaşi nu au putut fi contactaţi până la ora închiderii ediţiei cu privire la motivele din spatele acestei repartizări.
 
Dacă managerii companiilor de stat vor solicita un prag de repartizare a profitului mai mic de 90%, acest lucru ar putea aduce volatilitate pe piaţa de capital având în vedere numărul mare de companii de stat din structura indicelui de referinţă BET, potrivit unei surse de pe piaţa de capital.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2017

 

Cuvinte cheie:
Antibiotice
, profit
, dividende
, propunere
, iasi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide