Anul 2016 a fost al companiilor din eşalonul doi de pe Bursă: acţiunile Turbomecanica, plus 185%. Electroargeş, plus 113%

10 ian 2017 Autor: Liviu Popescu

Dintre emitenţii mari, OMV Petrom a avut minus 10% în 2016, iar Romgaz doar plus 2% din cauza rezultatelor financiare mai slabe, cât şi de pe urma vânzărilor realizate de Fondul Proprietatea la preţuri mici, susţin analiştii n BET-XT-TR, care urmăreşte 25 de companii şi dividendele, plus 8,4% în 2016.

Turbomecanica Bucureşti, Electroargeş Curtea de Argeş şi Vrancart Adjud, com­panii din eşalonul se­cund al bursei de la Bu­cureşti cu multipli de piaţă scăzuţi, au adus în 2016 cele mai mari câştiguri investitorilor care au mizat pe acţiunile acestora la începutul anului.

În cazul Turbomecanica, câştigul a fost de 185%, adică aproape o triplare a preţului acţiunilor în 12 luni la 0,1 lei, la Electroargeş de 113%, iar la Vran­cart de 64%, potrivit calculelor efec­tua­te de Prime Tran­saction. La polul opus, câţiva dintre emi­tenţii mari au de­zamăgit in­ves­titorii. Astfel două din­tre acţiunile cu pon­dere mare în in­di­cele BET-XT-TR, care urmăreşte ac­ţiunile a 25 de emi­tenţi şi dividen­dele plătite, au avut de pierdut în 2016 atât de pe urma rezul­ta­telor financiare mai sla­be, cât şi de pe urma vânzărilor reali­zate de FP, despre care analiştii sus­ţin că au fost efectuate la preţuri foarte mici.

„Acţiunile Fondului, de asemenea cu o pondere mare în indice, au avut la rândul lor de pierdut de pe urma scă­derilor de la Romgaz şi Petrom, încheind anul cu o apreciere modestă“, explică analistul financiar Marius Pandele de la Prime Transaction.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, electroarges
, companii
, bucuresti
, curtea de arges
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide