Anunţ surpriză: americanii vor să vândă tot ce are mai bun Fondul Proprietatea. Pachetul de 20% din Hidroelectrica, care valorează peste 700 mil. euro, este pus pe piaţă, în urma scandalului cu Ministerul Energiei

7 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea (FP) analizează strategic opţiunile sale privind participaţia de 20% pe care o deţine la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi totodată cea mai profitabilă companie românească, a transmis fondul pe bursă. La finele primului semestru participaţia fondului la Hidroelectrica era evaluată  la circa 3,3 mld. lei.

Fondul a desemnat Citi Group şi Citi în calitate de consultanţi financiari în legătură  cu tranzacţia preconizată            .

“Analiza noastră este în fază preliminară şi nu există un calendar definit în ceea ce priveşte luarea unei decizii. Anunţuri ulterioare vor fi făcute la momentul la care va fi necesar”.

Decizia de a vinde la Hidroelectrica vine la scurt timp după  ce Ministerul Energie a decis revocarea Oanei Truţă din board-ul FP.
 

 

Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, energie
, hidroelectrica
, detinere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide