Burse - Fonduri mutuale

Apple a reuşit să se menţină la o capitalizare de 1 trilion de dolari, prima companie americană care a atins această valoare

Apple a reuşit să se menţină la o capitalizare de 1...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2018, 00:00 217

Compania Apple (AAPL) a încheiat şedinţa bursieră de vineri cu o valoare de piaţă de peste 1 trilion de doalri, fiind prima companie americană care reuşeşte această performanţă. Astfel, vineri la închidere acţiunile gigantului hi-tech se tranzacţionau pe Nasdaq la 207,9 dolari per acţiune, în creştere cu 0,29% de la începutul şedinţei. Performanţa bursieră a companiei a fost ajutată de rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor, compania înregistrând venituri sporite din segmentul de cloud şi din vânzările de telefoane, potrivit CNBC.

Apple a înregistrat prima dată performanţa în cadrul şedinţei de joi, când acţiunile companiei s-au stabilizat pentru prima dată peste valoarea de 200 de dolari per acţiune. În total, acţiunile companiei au crescut cu circa 22% de la începutul anului, şi cu un total de peste 34% în ultimele 12 luni.

Apple a raportat venituri totale de 53,3 mld. dolari pe ultimul trimestru după ce a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri, 11,5 milioane de iPad-uri şi 3,7 milioane de Mac-uri. În această cursă, Apple s-a luptat cu Alphabet, compania-mamă a Google şi cu Amazon, ambele companii având capitalizări bursiere apropiate de 900 mld. dolari. Amazon, compania fondată de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are o capitalizare bursieră de 875 miliarde de dolari, în timp ce Alphabet are o capitalizare de 858 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO