Burse - Fonduri mutuale

Aprecierea leului faţă de dolarul american împinge gramul de aur la Bucureşti la minimul anului

Aprecierea leului faţă de dolarul american împinge...

Autor: Liviu Popescu

04.07.2017, 00:05 300

Preţul gramului de aur a coborât ieri la Bucureşti la 159 de lei, cel mai scăzut de la începutul acestui an, ca urmare a scăderii cotaţiei pe pieţele internaţionale, cât şi ca urmare a aprecierii leului în raport cu dolarul american.

Leul s-a apreciat cu 2,7% în raport cu dolarul american de pe 21 iunie şi până pe 3 iulie, iar Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB România, spune că meritul a fost al euro, care a reuşit să se aprecieze vizibil în raport cu moneda americană. Dar criza politică din România a in­fluenţat în vreun fel preţul gramului de aur?

„Fluctuaţiile cursului euro/ leu într-un mediu agitat politic nu au influenţat semnificativ trendul aurului, leul fiind în a doua parte a şedinţei de luni aproape de nivelurile de la jumătatea lunii iunie. Scăderea aurului pe pieţele internaţionale poate fi corelată cu tendinţa de creştere a dobânzilor reale (randamente titluri de stat minus rata inflaţiei)“, explică Claudiu Cazacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO