Burse - Fonduri mutuale

Apropo de Brexit: Cine investea la minimele din 2009, când sistemul financiar era pe muchie de cuţit, şi-ar fi putut înmulţi de peste trei ori banii de atunci

Apropo de Brexit: Cine investea la minimele din 2009,...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2016, 00:08 829

Investitorii care s-au încumetat să cumpere acţiuni în februarie 2009, când bursa de la Bucureşti atingea minimul din 2003 şi până atunci, au putut câştiga mult într-un timp scurt, în condiţiile în care BET a crescut de trei ori până în 2010.

De atunci însă, indicele se mişcă în zigzag, iar recentele evenimente (Brexit) reaprind temeri pe radarele analiştilor. Investitorii pot astfel să aleagă să stea cu banii în depozite, cu riscuri minime şi câştiguri mici, sau pot să investească banii într-o companie listată care ar putea să se dezvolte în următorii ani. În februarie 2009, indicele BET, referinţa pentru Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), atingea minimul postcriză, respectiv 1.887 de puncte, cel mai scăzut nivel din toamna anului 2003.

Investiţiile în acţiuni la companiile cotate pe bur­sa locală au adus în ulti­mii şapte ani un ran­dament mediu de circa 240%, în timp ce dobân­zile plătite de bancheri la de­pozite s-au redus de 24 de ori în acelaşi interval de timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO