Burse - Fonduri mutuale

Argus a convocat acţionarii pentru aprobarea unor credite de 110 mil. lei

Argus a convocat acţionarii pentru aprobarea unor...
11.07.2013, 18:32 215

Producâtorul de ulei Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia, a convocat acţionarii în vederea aprobării de către societate a mai multor linii de finanţare în valoare totală de circa 110 mil. lei (24,7 mil. euro), însă nu specifică ce bănci vor finanţa compania.

Argus intenţionează să se împrumute cu suma de 67 mil. lei pentru finanţarea activităţii curente pe o perioadâ de 12 luni, credit ce va fi garantat cu mai multe ipoteci pe activele din patrimoniul propriu, clădiri şi mai multe hectare de teren, majoritatea situate în Constanţa.

Totodată, compania vrea să mai atragă un credit pe termen scurt în valoare de 37 mil. lei (8,3 mil. euro), un plafon SGB de 5,3 mil. lei şi să prelungească o linie de credit de 7,5 mil. lei, care au fost deja aprobate de administratorii societăţii.

Potrivit conducerii Argus, producătorul de ulei are nevoie de finanţări semnificative pentru achiziţia seminţelor de floarea soarelui necesare producţiei din acest an, după ce anul trecut vănzările au scâzut cu 38% ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţii.

Majoritatea băncilor au refuzat până de curând să mai finanţeze compania pe fondul luptei dintre principalii acţionari, SIF Oltenia şi firmele deţinute de Cătălin Chelu. Recent însă Chelu şi-a văndut toate deţinerile în companie câtre SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, iar conducerea companiei speră că lucrurile vor reveni la normal.

SIF Oltenia (SIF5) deţine în prezent 55,7% din acţiunile Argus, în timp ce fondul de investiţi Business Capital for Romania Opportunity are o participaţie de 29,61%.

SIF Oltenia va trebui să deruleze în următoarele luni o ofertă de preluare a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO