Burse - Fonduri mutuale

Aristocraţii dividendelor: Banca Transilvania, Romgaz şi Transelectrica

Aristocraţii dividendelor: Banca Transilvania, Romgaz...

Autor: Roxana Pricop

31.03.2016, 00:07 3440
Acţiunile Banca Transilvania, cele ale Romgaz şi Trans­elec­trica aduc cele mai ridicate randamente ale dividendelor din rândul companiilor incluse în indicele BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti. Câştigul din dividende este cuprins între 9% şi peste 14% în cazul celor trei companii.

„Dividendele plătite de companiile listate la bursa din Bucureşti sunt extrem de generoase în acest an. Atractivitatea acţiunilor de dividend creşte şi mai mult în contextul unor dobânzi la depozitele bancare aproape de zero“, a spus Mihai Chişu, broker la firma de intermediere Swiss Capital.

Randamentul dividendului, calculat prin raportarea divi­den­dului la cotaţia acţiunii din piaţă, este un indicator ce arată cât cash primeşte un investitor pentru plasamentul său într-o acţiune.

Un avantaj major pentru investitorii de dividend este faptul că începând din acest an impozitul pe dividend a scăzut la 5% de la 16%. Astfel investitorii vor rămâne cu mai mulţi bani în portofele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO