Burse - Fonduri mutuale

Artego face spectacol pe o bursă anemică

Artego face spectacol pe o bursă anemică

Foto: Mediafax Foto

Autor: Stefan Musgociu

14.12.2012, 00:05 888

Bursa de la Bucureşti a crescut joi, 13 decembrie, cu 0,14%, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi unde lichiditatea a fost asigurată în principal de operaţiunile cu acţiunile SIF Transilvania, Fondul Proprietatea, Trans­gaz şi Banca Transilvania.

Investitorii au tran­zac­ţionat în total acţiuni de 12,1 milioane lei (2,6 milioane euro), valoare de peste două ori mai mică decât rulajul şedinţei precedente, de 27,4 milioane lei (6 milioane euro). "După şedinţa bună de miercuri, cea de joi a părut anemică. Observăm, totuşi, intrarea Transgaz în topul lichidităţii, o companie care face parte din categoria celor care ar putea acorda un dividend cu randament foarte bun, iar achiziţiile sunt susţinute şi de o imagine bună a indicatorilor economici ai societăţii", a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction. La închiderea pieţei principale, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,58% sub nivelul de miercuri.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în stagnare, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în scădere cu 0,2%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a coborât cu numai 0,11%. Acţiunile Artego (ARTE) au urcat cu 15% pentru a doua zi consecutiv şi au ajuns la 7,6 lei, pe un rulaj de 109.000 de lei. Astfel, în şedinţele de miercuri şi joi titlurile Artego au urcat cumulat cu peste 32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO