Artego vrea să cumpere până la 10% din acţiuni

14 iul 2014 Autor: Ioana Tudor

Acţionarii producătorului de benzi de cauciuc pentru transportul materialelor Artego Târgu-Jiu (ARTE) au fost convocaţi pe 14 august pentru a aproba răscumpărarea a până la 10% din capitalul social al companiei.

Acţiunile răscumpărate, reprezentând un pachet de până la 994.000 de acţiuni, vor fi reduse din capitalul societăţii.

Valoarea minimă la care urmează să fie achiziţionate acţiunile este de 2,5 lei/titlu, iar cea maximă este de 12,65 lei/titlu. Astfel, compania ar putea plăti între 2,4 milioane de lei şi 12,5 milioane de lei pentru răscumpărarea de acţiuni proprii.

Operaţiunea de răscumpărare se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

Artego are un capital social de 24,87 milioane de lei divizat în 9,94 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate.  Acţiunile companiei se tranzacţionau ultima dată la preţul de 10,6 lei/titlu.

Artego este deţinută de asociaţia salariaţilor, cu puţin peste 70% din acţiuni. Printre acţionari se numără şi producătorul de aparate electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), cu o participaţie de circa 9,5%. Electroargeş este deţinută indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.07.2014

 

Cuvinte cheie:
Artego
, benzi de cauciuc
, actiuni
, bursa
, actionari
, rascumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide