Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat regulamentul pentru aplicarea legii de desfiinţare a pieţei RASDAQ

ASF a aprobat regulamentul pentru aplicarea legii de...

Autor: Roxana Pricop

03.12.2014, 00:00 1032

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat Regulamentul numărul 17 pe 2014 privind statutul juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate. Regulamentul a fost dat de ASF în condiţiile în care pe 24 octombrie a intrat în vigoare Legea 151/2014 prin care companiile listate pe piaţa RASDAQ trebuie să aleagă între mutarea pe piaţa principală a bursei sau pe un sistem alternativ, piaţa RASDAQ urmând a se desfiinţa în octombrie 2015.

Regulamentul ASF stabileşte normele în baza cărora acţionarii vor avea dreptul de a se retrage din societate, şi cum se vor putea transfera societăţile de pe piaţa RASDAQ pe bursă sau pe sistemul alternativ. În vederea stabilirii preţului ce urmează a fi plătit de către societatea tranzacţionată pe piaţa RASDAQ pentru acţiunile deţinute de acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere, consiliul de administraţie sau directoratul acesteia are obligaţia să solicite oficiului registrului comerţului numirea unui expert autorizat independent în termen de cel mult cinci zile lucrătoare ulterioare primirii de către societate a primei cereri de retragere.

Expertul autorizat independent desemnat efectuează demersurile pentru finalizărea raportului privind preţul în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la desemnare, potrivit regulamentului ASF. Societatea care se tranzacţionează pe RASDAQ trebuie să achite contravaloarea acţiunilor deţinute de persoanele care se retrag în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirării termenului de întocmire a raportului de preţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO