Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat retragerea de la tranzacţionare a firmei International Sinaia, deţinută de familia Ruşanu

ASF a aprobat retragerea de la tranzacţionare a firmei...

Autor: Roxana Pricop

20.08.2015, 00:00 544

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat în şedinţa de ieri retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele sale a acţiunilor societăţilor Elar, International Sinaia, Durău,  Electrocarbon Slatina şi Cord Buzău.

Firma Internaţional Sinaia, deţinută de familia fostului preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, a obţinut în 2013 un profit de

1,1 milioane lei, iar pentru 2014 avea programată vânzarea vilei Stejarul, monument de arhitectură, investiţii de 1 milion de euro şi un câştig de 4,4 milioane de lei.

După aproape un an de mandat, Dan Radu Ruşanu a demisionat în martie 2014 din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fiind cercetat de DNA în dosarul Carpatica Asigurări.

De asemenea, ASF a mai aprobat retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de Lafarge Agregate Betoane ca urmare a finalizării procedurii de retragere a acţionarilor în conformitate cu art. 206 din Legea nr. 297/2004. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO