Burse - Fonduri mutuale

ASF a avizat contractul Franklin Templeton de administrator al Fondului Proprietatea

ASF a avizat contractul Franklin Templeton de...

Autor: Marius Oncu

19.03.2015, 19:10 324

Consiliul autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri "solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom – Sucursala Bucureşti de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării S.C. Fondul Proprietatea S.A., respectiv contractul de administrare a investiţiilor", se arată într-un comunicat transmis joi de ASF.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat în septembrie din nou reînnoirea mandatului Franklin Templeton ca administrator pentru o perioadă de doi ani începând cu 30 septembrie, după ce contractul din luna aprilie care prelungea pe doi ani mandatul administratorului a fost avizat doar parţial de ASF, care a cerut mai multe modificări.

Mai multe dintre prevederile contractului aprobat în aprilie şi pentru care ASF a cerut modificări au fost aprobate din nou de acţionari în septembrie, la recomandarea administratorului Franklin Templeton, întrucât schimbarea lor nu a fost considerată justificată.

Printre acestea se află şi cele legate de comisioanele pe care urmează să le primească administratorul.

Contractul prevede un comision suplimentar pentru Franklin Templeton, de 2% din distribuţiile totale realizate (cu excepţia dividendelor) până pe 31 octombrie 2015 şi, respectiv, de 1% din distribuţiile totale (cu excepţia dividendelor) efectuate după data de 1 noiembrie 2015.

În contractul aprobat în septembrie a fost adăugată o clarificare referitoare la comisionul de distribuţie, care a fost menţionată expres pentru a evidenţia înţelegerea iniţială că aceste comisioane s-ar aplica începând cu data de 30 septembrie 2014, chiar dacă aceste modificări sunt avizate de ASF şi intră în vigoare la un moment ulterior.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

La cotaţia din închiderea şedinţei de joi, Fondul Proprietatea are o capitalizare de 10,23 miliarde de lei (2,3 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO