Burse - Fonduri mutuale

ASF a retras avizele de administratori pentru şefii SIF Banat-Crişana aflaţi în arest preventiv

ASF a retras avizele de administratori pentru şefii SIF...

Autor: Ioana Tudor

11.12.2014, 11:00 663

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras avizele de administrator pentru Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana (SIF1), şi Najib El Lakis, membru în consiliul de administraţie al societăţii.

Pentru a prelua mandatul de administrator la un SIF, o persoană are nevoie de avizul de autorizare din partea ASF.

Bîlteanu şi Najib El Lakis au fost arestaţi preventiv miercuri pentru 30 de zile, în dosarul privind manipularea pieţei de capital şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare cu 60 mil. lei, mai multe persoane fiind cercetate sub control judiciar. Decizia de arestare nu este definitivă, putând fi contestată.

„Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana are obligaţia de a convoca, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, adunarea generală a acţionarilor societăţii şi să includă pe ordinea de zi un punct care să prevadă numirea unor noi administratori în vederea completării componenţei Consiliului de Administraţie în numărul prevăzut de statutul societăţii”, potrivit unui decizii a ASF publicată pe site-ul bursei.

SIF 1 este suspendată de la tranzacţionare de luni dimineaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO