Burse - Fonduri mutuale

ASF caută un şef serviciu pentru pensiile private

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

03.07.2015, 00:05 310

Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a anunţat ieri că a fina­li­zat procesul de recrutare pentru cele patru posturi de şef serviciu scoase la concurs pe 29 aprilie.

Trei posturi au avut câştigători, în timp ce postul de şef serviciu control pensii private nu a fost ocupat pentru că niciunul dintre candidaţi nu a fost declarat câştigător în urma susţinerii interviului socioprofesional. ASF va relua concursul pentru acest post la o dată pe care urmează să o anunţe.

Adriana Mihaela Matache a fost de­sem­nată drept noul şef serviciu actuariat şi analiză de piaţă - Di­rec­ţia su­pra­veghere şi control în cadrul sec­to­rului asigurări-reasigurări. În ultimii şase ani ea a ocupat poziţii de mana­ge­ment, a coordonat echipe şi proiecte în cadrul Ernst & Young şi Pricewater­house­Coopers.

Cosmin Păunescu este noul şef ser­viciu supraveghere pru­den­ţială - Direcţia supraveghere şi control, sec­torul instrumente şi investiţii finan­ciare. Timp de cinci ani, din 2000 până în 2005, Păunescu a activat în cadrul Co­mi­siei Naţionale a Valorilor Mobiliare (cu funcţiile de supraveghetor pieţe re­gle­mentate şi director autorizare OPCVM).

Apoi, timp de doi ani, Păunescu a activat în industria fondurilor de in­vestiţii şi pentru o scurtă perioadă în industria pensiilor private. Din 2007, el a revenit la CNVM (azi ASF). Cătălin-Gabriel Gingaşu este noul şef serviciu supraveghere intermediari în asigurări.

El a ocupat poziţii de execuţie şi conducere în cadrul mai multor societăţi şi brokeri de asigurare: inspector asigurări/economist la Asiban, director executiv la Star Express Broker de Asigurare, director agenţie în cadrul societăţii Uniqua şi account manager la GrECo JLT Romania Viena GmbH, potrivit ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO