Burse - Fonduri mutuale

ASF l-a avizat pe Octavian Radu la SIF2

Foto Silviu Matei

Autor: Stefan Musgociu

28.05.2013, 20:30 641

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a avizat, marţi, pe omul de afaceri Octavian Radu în funcţia de membru al consiliului de administraţie al SIF Moldova (SIF2), după ce CNVM i-a mai cerut acestuia documente suplimentare la finalul lunii aprilie.

Documentele suplimentare erau necesare pentru dovedirea experienţei de minimum trei ani în domeniul bancar, al pieţei de capital sau juridic.

Ceilalţi şase membri ai consiliului de administraţie au fost avizaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) la finalul lunii aprilie. Atri­buţiile CNVM au fost preluate de Auto­ritatea pentru Supraveghere Financiară pe 30 aprilie.

Radu a fost ales în consiliul de administraţie al SIF Moldova la începutul lunii aprilie, într-o AGA în care din vechiul consiliu de adminis­traţie au mai fost aleşi doar preşedintele CA şi directorul general, Costel Ceocea, şi vicepreşedintele CA şi directorul gene­ral adjunct Claudiu Doroş.

În CA au mai fost aleşi preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, precum şi Radu Hanga, directorul general al adminis­tra­torului de investiţii BT Asset Mana­gement.

Consiliul este completat de Cătălin Iancu, care a renunţat la funcţia de preşedinte al OTP Asset Mana­gement pentru a evita incom­pa­tibilitatea cu funcţia de membru în con­siliul de administraţie al SIF Moldova.

Investitorii au avut un interes ridicat pentru AGA de la SIF Moldova având în vedere alegerile pentru noul consiliu de administraţie, cele şapte locuri în CA fiind disputate de 20 de candidaţi.

Lupta pentru controlul SIF Mol­dova s-a dat între „grupul Banca Tran­sil­vania“, pe de o parte, şi omul de afaceri Mihai Rotaru, pe de alta. În final s-a impus Banca Transilvania, dar victoria a fost la limită. Octavian Radu este un apropiat al grupului de la Cluj.

Acest articol a aparut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO