Burse - Fonduri mutuale

ASF obligă Electroargeş să preia Lactate Natura

ASF obligă Electroargeş să preia Lactate Natura

Autor: Andrei Cîrchelan

09.09.2014, 00:03 444

Acţionarii producătorului de aparate electrocasnice Electroargeş (simbol bursier ELGS), controlat indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, au fost convocaţi pentru a decide asupra preluării societăţii Lactate Natura Târgovişte (INBO), în urma unei somaţii a Autorităţii de Supraveghere Fi­nanciară (ASF). Adunarea extraordinară a acţionarilor este convocată în data de 10 octombrie, iar unul dintre punctele din agendă este aprobarea lansării unei oferte pu­blice obligatorii de preluare a societăţii Lactate Natura Târ­go­vişte ca urmare a unei decizii a ASF prin care Electroargeş e somată să facă oferta.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, un investitor este obligat să facă o ofertă de preluare a societăţii în care deţine mai mult de 33% din drepturile de vot.  Cele mai recente date arată că, la societatea Lactate Natura, Chelu controlează prin societăţile Revan Com şi Progal Vitrade 26,6% din acţiuni, în timp ce fondul de investiţii SIF Oltenia (SIF5) controlează 39,71%, iar alţi acţionari minoritari deţin cumulat 33,7%.

Acţiunile Lactate Natura, cel mai recent tranzacţionate în data de 29 august, au un preţ de 7 lei/titlu. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 17,29 milioane de lei (3,93 milioane de euro). La finalul lunii august, Electroargeş a anunţat că va derula o ofertă publică obligatorie de preluare a 2,88 milioane de acţiuni ale producătorului de elemente de asamblare Elars Râmnicu Sărat (ELAR) la preţul de 0,1 lei/acţiune.

În adunarea acţionarilor Electroargeş din 10 octombrie, alte puncte din agendă vizează prelungirea şi majorarea unui credit de 7,5 milioane de lei de la Banca Transilvania, pe o perioadă de 12 luni, aprobarea unui alt credit de 3 milioane de lei, pe 12 luni, tot de la Banca Transilvania, şi extinderea obiectului secundar de activitate al societăţii pentru a include „tratarea şi acoperirea metalelor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO