Burse - Fonduri mutuale

ASF suspendă acţiunile CMCM de la tranzacţionare

ASF suspendă acţiunile CMCM de la tranzacţionare

Autor: Roxana Pricop

11.09.2014, 00:05 267
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat de la tranzacţionare producătorul de betoane Comcm Constanţa (CMCM), deţinut în proporţie de 56,7% de SIF Transilvania (SIF3), până la clarificarea situaţiei hotărârilor luate de acţionari în adunarea generală ordinară convocată pentru 7/8 septembrie.
 
Între SIF Transilvania şi Constantin Frăţilă, care controlează direct şi indirect 41,65% din capital firmei, există un conflict deschis.
 
Potrivit deciziei ASF din 10 septembrie, există informaţii divergente cu privire la ţinerea adunării generale ordinare de la începutul lunii septembrie. În acea AGA, potrivit unui comunicat emis de companie pe bursă, acţionarii ar fi ales un nou consiliu de administraţie, a cărui componenţă a fost redusă de la cinci la trei membri. Din consiliul ales în septembrie de acţionari face parte Constantin Frăţilă (preşedinte), care deţine direct 11,6% din capitalul social al producătorului de betoane, Maria Alexandra Frăţilă şi Claudiu Rogojină (vicepreşedinte). Pe de altă parte, într-un raport curent emis pe bursă în data de 8 septembrie la ora 9.10, CMCM anunţă investitorii că pe 7 septembrie nu s-a putut ţine AGA din lipsă de cvorum, potrivit deciziei ASF. Însă, tot pe 8 septembrie SIF 3 a anunţat pe bursă pe 7 septembrie că reprezentantul desemnat al SIF 3 alături de un acţionar persoană fizică au fost împiedicaţi să intre în locul unde se ţinea AGA. În aceste condiţii, reprezentantul acţionarului majoritar SIF Transilvania şi un alt acţionar persoană fizică însoţiţi de un notar public au ţinut AGA în incinta CMCM.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO