Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare: prin reducerea procentului de contribuţie, guvernul PSD a ignorat interesele participanţilor la Pilonul II de pensii

Alin Iacob, preşedinte al AURSF

Alin Iacob, preşedinte al AURSF

Autor: Dan Straut

12.11.2017, 18:48 182

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) acuză autorităţile că „au ignorat interesele participanţilor la Pilonul II de pensii”, după ce Guvernul a modificat procentul de contribuţie la acest sistem, de la 5,1% la 3,75%.

„Consiliul Director al AURSF dezaprobă modul în care Guvernul a modificat procentul de contribuţie pentru Pilonul II al sistemului de pensii, scăderea de la 5,1% la 3,75% urmând să reducă în viitor pensiile administrate privat ale unui număr extrem de mare de participanţi. Constatăm cu regret că autorităţile au ignorat interesele participanţilor, preferând să adopte o soluţie nefericită, care va afecta standardul de viaţă la pensie a milioane de români”, spune Alin Iacob, preşedinte al AURSF.

Reprezentanţii Asociaţiei reamintesc că statul român şi-a asumat obligaţia legală de a majora nivelul contribuţiei pentru Pilonul II până la 6%. „AURSF va întreprinde toate demersurile legale pe care le va considera necesare şi oportune pentru a determina autorităţile să reconsidere această decizie, în sensul majorării cotei de contribuţie până la un nivel care să asigure cel puţin menţinerea contribuţiilor la nivelul existent până la momentul adoptării ordonanţei de urgenţă”, se arată în comunicat.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO