Burse - Fonduri mutuale

Atmosfera de pe bursele lumii rămâne euforică: pieţele sunt la noi maxime, iar investitorii nu mai ştiu ce să facă cu banii

Atmosfera de pe bursele lumii rămâne euforică:...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.06.2017, 00:07 1548

Atmosfera bursieră de pe plan global a ajuns la una din­tre cele mai bune cote din ultimii ani, iar multe pieţe de ca­pi­tal din întreaga lume se îndreaptă către noi maxime. Cu toa­te acestea, dobânzile la minimele istorice par să devină încet-în­cet un element al trecutului, iar o scumpire în viitor a capi­ta­lului rămâne de văzut cum va influenţa scena bur­sie­ră a lumii. 

Există o oarecare îngrijorare în unele părţi ale co­mu­ni­tă­ţii investiţionale, conform căreia mărirea dobânzilor ar putea ară­ta cu adevărat dacă nu cumva unele creşteri au fost gon­fla­te artificial tocmai de lungile măsuri monetare de după criză.

Indicele BET, referinţa bursei bucureştene, afişează un avans de aproape 24% de la începutul acestui an, în vreme ce bursa vieneză reuşeşte să afişeze după cinci luni din 2017 o apreciere de 21%, în vreme ce în ultimele 12 luni sur­cla­sea­ză indicele BET, cu o creştere de 41,98%, compa­rativ cu 39,27% în cazul principalului indice local. Indicii europeni au crescut şi în luna mai, mai ales după câştigul înregistrat de tabară proeuropeană pe scena elec­to­rală franceză, fapt ce a liniştit mulţi investitori, în­gri­jo­raţi cu privire la lipsa de predictibilitate în care ar putea alune­ca proiectul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO