Au apărut cinci fonduri mutuale noi dintr-un foc

21 feb 2014 Autor: Roxana Pricop

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat cinci noi fonduri mutuale, ducând astfel la 71 numărul total de fonduri mutuale active pe piaţa locală.

ASF a dat undă verde fondului deschis de investiţii FIX INVEST administrat de societatea SAI Broker şi având ca depozitar BRD - Groupe Société Générale. Urmează trei fonduri mutuale ale Erste Asset Management, cel mai mare administrator de active din România. Fondurile nou autorizate sunt: You Invest Solid RON, You Invest Solid EUR şi You Invest Balanced RON. De asemenea, a mai primit aviz de funcţionare fondul BT Euro Obligaţiuni de la BT Asset Management. Fondurile mutuale au început anul cu randamente mici, în contextul unei luni ianuarie slabe pe bursă şi cu dobânzi bancare în scădere la depozite. Cel mai mare randament adus în ianuarie a fost de 2,5% obţinut de cel mai mic fond mutual, care a pariat pe scăderea acţiunilor. Luna ianuarie nu a adus prea multe oportunităţi de câştig. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a scăzut cu 1,77% luna trecută, în timp ce indicele BET-FI, al SIF-urilor şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, s-a corectat cu minus 3,7%.

Dobânzile la depozite şi-au continuat scăderea, ajungând la minime de circa 3,5% pe an pentru sume plasate între 9 şi 24 de luni. Astfel se explică şi randamentele obţinute de fondurile mutuale în luna ianuarie, care variază între un maxim de 2,57% până la un minim de minus 4%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2014

 

Cuvinte cheie:
fonduri mutuale
, foc
, actiuni
, active
, autoritate
, autorizare
, financiar
, piata
, supraveghere
, petrom
, fond
, fondul proprietatea

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide