Finanţe personale

Aurul creşte pe seama scăderii pieţelor de acţiuni. „Ar putea fi pe plus şi în perioada următoare“

14 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

Preţul aurului s-a apreciat cu 0,48% ieri, la 1.260 de dolari pe uncie pe seama scă­derilor înregistrate pe pieţele de ac­ţiuni, ceea ce s-a reflectat şi pe piaţa de la Bucureşti. Gramul de aur a fost cotat ieri de BNR la 165 de lei, în creştere cu 0,5% faţă de şedinţa precedentă. Faţă de şedinţa de vineri, gramul de metal pre­ţios s-a apreciat cu 1,5%. BNR calcu­lează preţul gramului de aur în funcţie de cotaţiile de pe pieţele externe.
 
Ieri şi argintul s-a apreciat cu 0,92%, la 17,5 dolari pe uncie, iar platina cu 0,6%. Platina se tranzacţiona la 940 do­lari pe uncie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2016

 

Cuvinte cheie:
piata
, aur
, crestere
, perioada
, actiuni
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide