Burse - Fonduri mutuale

Autoritatea de Supraveghere Financiară reacţionează la afirmaţiile lui Darius Vâlcov cu privire la compania Digi Communications şi demarează o investigaţie

Autoritatea de Supraveghere Financiară reacţionează la...

Autor: Liviu Popescu

21.08.2018, 15:07 1449

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital din România, a anunţat astăzi că a demarat o investigaţie a tuturor aspectelor rezultate în urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la acţiunile Digi Communications, listate din mai 2017 la bursa de la Bucureşti.

„În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, Autoritatea constată nerespectări ale legislaţiei care guvernează activitatea entităţilor supravegheate, adoptă măsurile care se impun conform legii sau sesizează, după caz, organele abilitate”, se arată în comunicatul transmis astăzi de Autoritate.

Darius Vâlcov, consilierul premierului PSD Viorica Dăncilă, a atacat din nou astăzi strategia de investiţii a fondurilor Pilon II la operatorul de telecomunicaţii Digi în condiţiile în care acţiunile acestui au atins luni seară minimul istoric de 27,8 lei pe unitate, minus 30% faţă de preţul de listare. Declinul din ultimele zile al preţului acţiunil Digi vine în condiţiile în care profitabilitatea companiei s-a diminuat în S1/2018 faţă de acelaşi semestru din 2017.

Fondurile de pensii Pilon II sunt investitori pe termen lung la bursa de la Bucureşti şi deţin pachete importante la operatorul pieţei de capital BVB (16%), MedLife (15,5%), Banca Transilvania (11,5%). Potrivit datelor agregate de ZF, cinci fonduri de pensii Pilon II din cele şapte sunt acţionare la Digi cu un pachet cumulat de acţiuni de 4,4% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO