Averea SIF Oltenia a atins maximul ultimilor cinci ani: 1,7 miliarde de lei

15 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF Oltenia (SIF5) a încheiat primul semestru al anului cu active nete record de 1,719 miliarde de lei (388 mil. euro), prag nemaiatins din anul 2009. Societatea este şi cea mai valoroasă dintre SIF-uri pe bursă, cu o capitalizare de peste 1,1 miliarde de lei.

Activele nete ale SIF Oltenia au urcat cu peste 7% în prima jumătate a anului până la pragul de 1,719 mld. lei, în special graţie raliului înregistrat în acest an de acţiunile Transelectrica (plus 36%) şi cele ale Transgaz (plus 12%), companii care ocupă primele locuri în topul celor mai mari investiţii ale SIF5. După primele şase luni din an, SIF5 a raportat un profit de 60 de milioane de lei, în grafic cu cele 90 de milioane de lei bugetate pentru întreg anul 2014.

Depăşirea pragului de 1,7 miliarde de lei în active are loc după cinci ani în care averea societăţii a evoluat în interiorul intervalului de 1,4 -1,5 mld. lei. Maximul atins de activele SIF5 a fost în 2007, când societatea avea în administrare aproape 3 mld. lei de la un număr de 194 de participaţii la societăţi listate şi nelistate. Acum SIF Oltenia mai are în administrare 68 de participaţii, din care pachetul de 6,29% din BCR este cea mai valoroasă participaţie, cu o pondere de 26,4% din active.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF Oltenia
, avere
, capitalizare
, societate
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide