Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii PeliFilip au asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni de 2 mld.euro

Avocaţii PeliFilip au asistat Ministerul Finanţelor...

Autor: Roxana Rosu

05.02.2018, 11:35 257

Echipa PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters, a asistat Ministerul Finanţelor Publice într-o emisiunea de euroobligaţiuni de 2 miliarde de euro în două tranşe, derulată săptămâna trecută.

Prima tranşă de euroobligaţiuni este în valoare de 750 de milioane de euro, cu o maturitate de 12 ani şi un cupon de 2,50%, iar cea de-a doua tranşă este în valoare de 1,25 miliarde de euro, cu o maturitate de 20 de ani şi cupon de 3,375%.

„Ultima emisiune pe piaţa externă a fost un succes al României. Participarea diversificată, atât instituţională cât şi geografică a bazei de investitori, reconfirmă încrederea de care se bucură pe plan extern România. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori din 28 de ţări, cererea totală cumulând peste 5,3 miliarde euro provenind din aproximativ 300 ordine de subscriere din partea investitorilor, cererea finală la nivelul preţului stabilit ridicându-se la peste 4 miliarde euro (1,7 miliarde euro pentru tranşa de 12 ani şi 2,4 miliarde euro pentru tranşa de 20 de ani).

Echipa Peli Filip care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip, alături de Monica Stătescu, avocat senior şi Andreea Bănică, avocat colaborator. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO