Burse - Fonduri mutuale

Avocatul Călin Zamfirescu şi-a reluat achiziţiile de acţiuni Banca Transilvania

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Partners

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Partners

Autor: Dan Grigore Ivan

10.03.2016, 00:04 1654

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zam­firescu Racoţi Partners, a cumpărat 22.000 de acţiuni la Banca Transilvania (TLV) într-o tranzacţie din data de 24 februarie, va­loarea tranzacţiei fiind de circa 52.000 de lei. Preţul mediu de achiziţie a fost de 2,34 lei/unitate.

Aceasta nu este prima tranzacţie a avocatului. El a mai cumpărat 45.538 de acţiuni ale băncii în luna decembrie a anului trecut, la un preţ de 2,39 lei/acţiune, rezultând o valoare a tranzacţiei de 108.863 de lei. 

Investitorii persoane fizice deţin 18,66% din capitalul băncii, potrivit celor mai recente raportări publicate pe bursa de la Bucureşti. Cel mai mare acţionar persoană fizică al băncii este Horia Ciorcilă, preşedintele con­siliului de administraţie şi unul dintre fon­datorii băncii, cu o deţinere de 4,13% din capital. Acţiuni la bancă mai deţin şi fiul său Patrick Ciorcilă, dar şi Omer Tetik, directorul executiv al băncii.

Cel mai mare acţionar al băncii este BERD cu 11,46%. Al doilea cel mai influent acţionar este SIF Moldova cu 8% din capital.

Acţiunile TLV se tranzacţionează la o cotaţie de 2,46 lei/unitate, cu 1% peste refe­rinţa de la începutul anului. Spre comparaţie, in­dicele BET, principala referinţă a bursei locale, a scăzut cu 5% în acest an.

Avansul acţiunilor TLV în acest an a fost susţinut de publicarea rezultatelor financiare pe anul 2015 care au indicat un profit net con­tabil record de 2,4 miliarde de lei, cel mai mare din sistemul bancar după integrarea unui câştig de 1,6 mld. lei din preluarea Volks­bank România.

Banca din Cluj-Napoca valorează în prezent 7,42 mld. lei pe bursă, devansându-şi competitorul BRD, care are o capitalizare şi este de 7,38 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO