Burse - Fonduri mutuale

Banca Internaţională de Investiţii a stabilit parametrii de vânzare a unor obligaţiuni în lei: 300 mil. lei pe trei ani, cu o dobândă fixă de 3,4% pe an

Banca Internaţională de Investiţii a stabilit...

Autor: Cristian Hostiuc

23.09.2016, 15:57 1051

Banca Internaţională de Investiţii a stabilit vineri, în urma ofertei investitorilor, parametrii de vânzare a unor obligaţiuni în lei în valoare de 300 de milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru creditarea unor companii româneşti, dar şi din zonă.

Banca, cu sediul central la Moscova, unde câteva state sunt acţionare, printre care şi România, este la a doua operaţiune de acest gen, după cea de anul trecut, când a vândut obligaţiuni de 111 mil. lei.

Dobânda din noua serie de obligaţiuni a fost stabilită la 3,4% pe an, fixă, în funcţie de cotaţia obligaţiunilor româneşti în lei pe trei ani, la care s-au adăugat două puncte procentuale.

Cererea de obligaţiuni în lei a fost dublă faţă de cât a intenţionat banca să vândă.

Obligaţiunile vor fi tranzacţionate de săptămâna viitoare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Operaţiunea a fost intermediat de BT Capital Partners (divizia de investment banking a Băncii Transilvania) şi BCR.

Conform prospectului de vânzare,  banca, unde statul român deţine 5% din acţiuni, este în discuţii cu două companii româneşti pentru acordarea unor credite: Racova- Vaslui, companie de afaceri Adrian Porumboiu şi  Romcap din Târgu Mureş, care de altfel a primit o finanţare din prima tranşă de obligaţiuni de anul trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO