Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania îşi motivează angajaţii cu acţiuni în valoare de 16 milioane de lei

Omer Tetik - desen de: Romeo Răileanu

Omer Tetik - desen de: Romeo Răileanu

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:05 2416
Banca Transilvania (simbol bur­sier TLV) îşi va recom­pensa angajaţii „cu rezultate deosebite“ în 2014 cu ac­ţiuni, urmând să distri­buie salariaţilor un pachet de titluri care valo­rează acum pe piaţă 16,7 mi­lioa­ne de lei.

Banca va împărţi un număr de 6,8 milioane de acţiuni angajaţilor firmelor din grupul BT, din care mai fac parte casa de brokeraj BT Securities, firme de leasing, o firmă de adminis­trare de investiţii şi o firmă de cre­dite nebancare. Omer Tetik, directorul general al băncii, este cel care va selecta şi verifica eligibilitatea an­gajaţilor care urmează să fie recom­pensaţi.

Banca Transilvania practică de mai mulţi ani acest sistem de motivare a angajaţilor, alocându-le acestora gratuit acţiuni pe care le răscumpără de pe bursă. Ulterior, angajaţii care devin acţionari au posibilitatea de a-şi creşte deţinerile fără cheltuială supli­men­tară, deoarece practica băncii este de a capitaliza profitul şi a distribui noi acţiuni gra­tuite în loc de dividende. Banca Transil­vania a obţinut un profit net de 434 milioane de lei anul trecut.

Răscumpărările de titluri TLV s-au derulat începând de anul trecut, în baza unui program aprobat de acţionari în aprilie 2014, care prevedea achiziţii în limita a 17 milioane de titluri, echi­valentul la acea vreme a unui procent de 0,77% din capitalul social. Anul acesta, acţionarii au apro­bat un nou program de răscum­pă­rări, cu plafonul stabilit la 20 milioane de titluri.

În ultimul an, titlurile Băncii Tran­sil­vania au crescut cu 34%, depăşind de două ori performanţa indicelui de referinţă, BET. De la începutul anului, avansul titlurilor TLV este de 28%, faţă de doar 5,3% în cazul BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO