Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania îşi răsplăteşte angajaţii cu acţiuni de 251.000 lei

Banca Transilvania îşi răsplăteşte angajaţii cu...

Autor: Ioana Tudor

28.01.2015, 00:00 1920
Banca Transilvania (simbol bursier TLV) va distribui angajaţilor cu performanţe profesionale un pachet de 125.560 de acţiuni printr-un program de fidelizare aprobat în luna aprilie a anului trecut. Raportat la preţul din piaţă, acţiunile care vor fi acordate angajaţilor cu titlu gratuit valorează 251.000 lei.
 

Anul trecut în aprilie, acţionarii băncii au aprobat în AGA răscumpărarea unui număr de până la 17 milioane de acţiuni TLV, reprezentând 0,7% din capitalul social, pentru implementarea unui program de fidelizare a salariaţilor pentru o perioadă de cel puţin trei ani. Banca Transilvania şi-a recompensat personalul cu acţiuni gratuite în fiecare an începând cu 2011. Salariaţii care devin acţionari au prilejul să îşi crească deţinerile având în vedere că de câţiva ani banca realizează majorări de capital prin încorporarea profitului, în urma cărora acţionarii primesc acţiuni cu titlu gratuit. Anul trecut banca şi-a majorat capitalului social cu 352,7 milioane de lei prin încorporarea rezervelor din profitului net obţinut în 2013, iar acţionarii au primit 16 acţiuni noi la fiecare 100 de acţiuni deţinute. Titlurile TLV erau în scădere uşoară spre finalul şedinţei bursiere de ieri şi se tranzacţionau la preţul de 2 lei/unitate. La această cotaţie, banca are o capitalizare de 5,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO