Banca Transilvania, JP Morgan sau Deutsche Bank - ce acţiuni cred analiştii că pot aduce cele mai mari câştiguri?

22 aug 2014 Autor: Roxana Pricop

Dintre băncile tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cel mai mare potenţial de creştere a cotaţiilor este oferit de băncile cu scăderi ample ale rezultatelor financiare, nu de cele care conduc în topul creşterii profitului, potrivit unei analize a casei de brokeraj Tradeville.
 
Analiza ia în calcul rezultatele financiare din perioada 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014 ale celor trei bănci listate la bursă şi ale celor patru bănci străine tranzacţionate pe sistemul alternativ ATS.
 
Dintre cele şapte bănci, două figurează cu creşteri ale profitului (Banca Transilvania şi Bank of England), alte trei cu scăderi ale câştigului net (JPMorgan Chase, Banca Comercială Carpatica, Deutsche Bank), iar alte două au pierderi (BRD şi Erste Bank), comparativ cu perioada de 12 luni încheiată în iunie 2013. Cu toate acestea, pe baza preţului-ţintă calculat de Reuters pentru băncile menţionate, cel mai mare potenţial de câştig pe următoarele 12 luni îl au băncile ale căror ultime rezultate financiare au dezamăgit.
 
„Stingerea celei mai mari părţi a litigiilor pentru JPMorgan, întărirea bilanţului realizată de Deutsche Bank prin ultima majorare de capital sau curăţarea bilanţului de credite neperformante operată de Erste Bank reprezintă pentru investitorii care îşi asumă riscurile mai ridicate asociate sectorului bancar argumente în favoarea achiziţionării acestor titluri“, a spus Magda Sîrghe, analist financiar la Tradeville.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2014

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, banca transilvania
, deutsche bank
, analisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide