Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania, pe primul loc la randamente în aproape nouă luni: +35% cu tot cu dividende

Banca Transilvania, pe primul loc la randamente în...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2016, 00:08 1357

♦ Cinci emitenţi din 10 care alcătuiesc BET au fost pe plus pe 29 august faţă de începutul anului ♦ Primele care au trecut pe plus faţă de începutul anului au fost Electrica (0,8%) şi Transelectrica (0,9%) în martie.

Cele 10 companii care intră în alcătuirea indicelui BET au adus de la înce­putul anului şi până în prezent randamente de până la 35%, fiind luat în calcul ran­damentul dividendelor plătite şi ac­ţiunile gratuite, sau chiar pierderi de 15%, cum este cazul emitentului din energie Nuclearelectrica.

Banca Transilvania (TLV) se pozi­ţio­nează pe primul loc, cu 35% câştig din ianuarie încoace, iar pe urmă­toa­rele două locuri se poziţionează Elec­trica (EL), cu randament de 20% şi Trans­gaz (TGN), plus 17%. Seg­men­tul energetic, în care activează ultimii doi emitenţi menţionaţi, a luat prin sur­prindere investitorii din cauza re­zul­ta­telor slabe din S1. La polul opus, pier­deri de 15% au fost la Nuclear­elec­trica (SNN) şi de 10% la Petrom (SNP).

Din punctul de vedere al in­vestitorilor, dividendele trebuie luate în considerare la calculul profitului. Un investitor care a mizat de la începutul anului pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), unul dintre cei trei emitenţi bancari locali listaţi, a câştigat până în prezent 35% fiind luate în calcul şi dividendele şi acţiunile gratuite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO