Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania plusează cu 3 mil. acţiuni răscumpărările

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

27.11.2015, 00:04 1273

Consiliul de administraţie al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) a anunţat ieri pe bursă că va răscumpăra 3 mi­lioane de acţiuni în plus faţă de pro­gramul anunţat iniţial. Valoarea pa­che­tului de acţiuni este de 7,5 milioane de lei, la cea mai recentă cotaţie a titlurilor TLV. Acţiunea de răscumpărare a înce­put pe joi, 26 noiembrie, şi se va încheia pe 28 noiembrie.

Anunţul are loc în condiţiile în care ti­tlurile TLV s-au ieftinit cu 5,6% în ulti­mele două săptămâni, după ce BERD a vân­dut un pachet de 2,86% din capitalul băn­cii. Pe 13 noiembrie, BERD, cel mai ma­re acţionar al băncii, a vândut un pa­chet de 2,86% din bancă pentru

216,9 mil. lei (50 mil. euro), potrivit calculelor ZF în baza datelor oficiale. BERD a in­trat în acţionariatul BT în 2001. Par­tici­paţia BERD a scăzut astfel la 11,47% din Banca Transilvania. Preţul la care a fost încheiată vânzarea a fost de 2,5 lei/titlu, BERD oferind investitorilor un dis­count de 5,6% faţă de cotaţia de în­chi­dere din şedinţa de joi, 12 noiembrie.

În prezent, acţiunile TLV se tran­zac­ţionează la o cotaţie de 2,49 lei/titlu. Rulajul mediu zilnic este de 3 milioane de acţiuni, iar banca poate răscumpăra până la 25% din rulajul zilnic.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Un anunţ de suplimentare a răs­cum­pă­rărilor a mai fost făcut de bancă şi pe 12 noiembrie.

Atunci adminis­tra­torii BT au aprobat răscumpărarea 4 mi­lioane de ac­ţiuni în plus faţă de programul anunţat iniţial. Aceste răscumpărări se vor face până pe 15 decembrie.

Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar local după valoarea activelor totale. Banca a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 313 mil. lei, în scădere cu 3% faţă de acelaşi interval al anului trecut. Veniturile nete din dobânzi s-au ajustat negativ cu 3,2% până la 826,8 mil. lei, iar veniturile nete din comisioane s-au majorat cu 8,4% până la 324 mil. lei. Cheltuielile cu provizioanele s-au redus cu 18% până la 362 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO