Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania reia programul de răscumpărări

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

18.12.2014, 00:00 716

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a anunţat că de joi, 18 decembrie, va relua răscumpărările de acţiuni, vizând achiziţia unui pachet de 12 milioane de tilturi. La ultimul preţ din piaţă, de 1,56 lei/titlu, pachetul vizat de răscumpărări valorează 18,7 milioane de lei. Achiziţiile se vor face la un preţul minim egal cu cel din piaţă şi un preţ maxim de 2,5 lei/titlu.

La ultimul preţ din piaţă, pachetul de 2 milioane de acţiuni ar valora 3,56 milioane de lei. Pachetul de 2 milioane de acţiuni răscumpărate va fi folosit pentru fidelizarea angajaţilor şi directorilor băncii şi face parte din programul de răscumpărare în valoare de 17 milioane de acţiuni aprobat de acţionarii băncii în luna aprilie.

Acţiunile TLV au raportat o scădere de 2,55% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri până la un preţ de 1,56 lei/titlu. Banca, a treia din sistem după valoarea activelor, are o valoare de piaţă de 4,199 miliarde de lei. Banca a anunţat la începutul lunii că va prelua Volksbank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO