Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania: Vom analiza aşteptările investitorilor cu privire la distribuţia dividendelor din profitul pe 2017

Autor: Liviu Popescu

21.02.2018, 00:04 1395

Consiliul de adminstiraţie al Băncii Transilvania (TLV) va analiza aşteptările investitorilor cu privire la distribuţia profitului obţinut în 2017 şi va propune acţionarilor procentul şi valoarea dividendului (în numerar şi acţiuni), se arată într-un comunicat transmis marţi la bursă.

„Consiliul de administraţie va analiza aşteptările investitorilor, iar decizia finală luată împreună cu echipa executivă, în funcţie de strategia de dezvoltare a băncii, va reflecta soluţia optimă cu respectarea, în acelaşi timp, atât a limitelor şi indicatorilor prudenţiali, cât şi a bunelor practici de guvernanţă corporativă“, menţionează Banca Transilvania.

Tranzacţionarea cu acţiuni TLV a fost suspendată marţi dimineaţă timp de circa două ore, după ce cu o zi înainte instituţia de credit trimisese către ZF că va propune acţionarilor o sumă „în jurul“ a 50% din profit ca dividende, dar şi acţiuni gratuite.

Aceste aspecte au fost discutate în cadrul teleconferinţei susţinută vineri de reprezentanţii băncii. Acţiunile TLV, cele mai lichide de la bursa românească, au închis marţi la preţul de 2,36 lei pe unitate, plus 0,6% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului acţiunile au plus 10,8%.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO