Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul instituţilor de credit din Republica Moldova

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din...

Autor: Liviu Popescu

07.11.2017, 18:42 2049

Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare bancă din România, a anunţat în această seară la bursă că intenţionează să achiziţioneze 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul băncilor din Republica Moldova.

BT a solicitat aprobarea achiziţiei din partea autorităţilor de reglementare bancară şi autorităţilor relevante din România şi Republica Moldova. Din 2007, acesta este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piaţa din Republica Moldova.

Ca urmare a investiţiei avute în vedere, Banca Transilvania şi BERD vor deţine împreună pachetul majoritar în Victoriabank.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, aceştia vor face o ofertă pentru achiziţionarea celorlalte acţiuni.

Acţionar minoritar, BERD şi-a majorat participaţia la 27,5% anul trecut, în încercarea de a restabili o guvernanţă corporativă eficientă şi de a atrage investitori strategici puternici în Victoriabank. Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active, BERD fiind acţionar al acesteia din 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO