Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania vs BRD: banca din Cluj este mai scumpă, dar a crescut mai repede de la începutul anului

Banca Transilvania vs BRD: banca din Cluj este mai...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2018, 00:04 1286

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cele mai lichide de la bursa ro­mâ­nească, se tranzacţionează la va­loarea 9 a indicatorului PER (price ear­ning ratio), cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasa­mentului în acţiuni, faţă de 6,9 cât au acţiunile BRD, potrivit calculelor ZF pe baza preţurilor de închidere din 5 martie. 

De la începutul anului 2018 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 14,3% pe un rulaj de 525 mil. lei, în timp ce cotaţia BVB a crescut cu 8,2% pe un rulaj la jumătate faţă de cel al Băncii Transil­vania. Indicatorul PER se calculează ca raport între cotaţia bursieră şi profitul pe acţiune şi poate fi interpretat ca durata de recuperare în ani a investiţiei într-o acţiune din profitul raportat de emitent. Analiştii recomandă ca în cazul calculelor valorii PER, acestea să fie fă­cute la companii din acelaşi domeniu de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO