Burse - Fonduri mutuale

BERD a cumpărat obligaţiuni UniCredit de 153 mil. lei, adică un sfert din întreaga tranşă

BERD a cumpărat obligaţiuni UniCredit de 153 mil. lei,...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2017, 00:00 274

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), un investitor de calibru pentru companii, a subscris obligaţiuni în valoare de 152,5 milioane lei (33 milioane euro) în cadrul emisiunii corporative derulate de UniCredit la BVB, prin care banca a atras 610 mil. lei de la investitori. 

„Dezvoltarea pieţei locale de capital este esenţială pentru creşterea viitoare a României, iar BERD se angajează să sprijine ambele obiective. Finalizarea cu succes a emisiunii de obligaţiuni UniCredit este o mărturie a calităţii produsului şi a apetitului pe piaţă”, spune Stanczak-Wuczynska, director în cadrul BERD.

UniCredit Bank a anunţat că a finalizat cu succes o emisiune de obligaţiuni corporative derulată în săptămâna 17-21 iulie. Prin oferta de vânzare de obligaţiuni, banca a vizat  suma totală de 500 milioane lei, suma finală subscrisă şi alocată fiind de 610 milioane lei.

BERD se află astfel la a doua investiţie într-o companie care activează în România în tot atâtea luni, după ce la finele lunii iunie a anunţat că a achiziţionat obligaţiuni ale companiei de investiţii în imobiliare Globalworth, cel mai mare jucător de pe piaţa de birouri din România, de 50 mil. euro.

În cazul emisiunii de obligaţiuni a UniCredit, intermediarul a fost IEBA Trust, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanţa juridică. UniCredit România are active sub administrare în valoare de 32,7 mld. lei, reprezentând o cotă de piaţă de 8,31%. Banca a avut în 2016 un profit de 266,5 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO