Burse - Fonduri mutuale

BERD a vândut doi ani la rând deţineri la Banca Transilvania. Mai are 8,6%. Va mai vinde?

BERD a vândut doi ani la rând deţineri la Banca...

Autor: Liviu Popescu

25.11.2016, 00:06 897

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care acum are 8,6% din Banca Transilvania, ar putea să mai vândă pe viitor, însă probabil va mai dura ceva timp până la un exit total, consideră brokerii. Totodată, SIF-urile ar putea să susţină o eventuală majorare de capital, spun ei.

Tranzacţia din 22 noiembrie, pentru care BERD a încasat 246 mil. lei, se încadrează în strategia instituţiei europene orientată de obicei spre companii care au nevoie de finanţare, dar şi de imaginea unui investitor de calibru.

„Nu cred că putem vorbi de un aspect negativ sau pozitiv în urma tranzacţiei prin care BERD şi-a micşorat deţinerea de acţiuni Banca Transilvania. Investiţia de succes a BERD probabil s-a apropiat de maturitate, iar avansul din ultima perioadă este un bun motiv pentru reducerea expunerii, respectiv mar­carea parţială a profitului”, consideră Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

El nu crede că Banca Transilvania (TLV) va fi afectată de această modificare în ac­ţionariat. „Foarte posibil ca BERD să mai vândă din acţiunile TLV, însă probabil că va dura mult până la un exit total.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO