Burse - Fonduri mutuale

BERD a vândut 104 milioane de acţiuni din Banca Transilvania, reducându-şi participaţia la 8,6%: Rămânem încrezători în viitorul băncii şi în strategia de creştere pe termen lung, dar am vrut să mărim lichiditatea băncii pe bursa de la Bucureşti

BERD a vândut 104 milioane de acţiuni din Banca...

Autor: Cristian Hostiuc

23.11.2016, 20:22 900

BERD, principalul acţionar, a anunţat miercuri seară că a vândut 104,5 milioane de acţiuni din Banca Transilvania reprezentând 2,9% din capital, printr-un plasament privat administrat de firma de brokeraj Wood.

BERD şi-a redus astfel participaţia de la 11,5% la 8,6%. În continuare, BERD este principalul acţionar al băncii.

Nucyna Stanczak-Wuczynska, director în cadrul BERD, a declarat: “Suntem mulţumiţi de parteneriatul pe termen lung pe care îl avem cu Banca Transilvania şi de realizările băncii obţinute în ultimii ani. Având în vedere că rămânem în continuare acţionari, suntem încrezători în viitorul băncii. Prin reducerea participaţiei, noi am contribuit la majorarea  lichidităţii la bursă, în timp ce continuăm să susţinem strategia de creştere pe termen lung a băncii”.

BERD a investit prima dată în Banca Transilvania în 2001, când a preluat 15% din capitalul băncii. În acest moment,  Banca Transilvania are o valoare de piaţă de 1,9 miliarde de euro.

Pachetul de 2,9% vândut de BERD valorează 65 de milioane de euro.

Alături de BERD, ceilalţi acţionari ai Băncii Transilvania sunt SIF-urile şi câteva fonduri de investiţii străine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO