Burse - Fonduri mutuale

BET sare de 7.000 de puncte în august, dar stă pe al doilea cel mai mic rulaj din decembrie 2012 încoace

BET sare de 7.000 de puncte în august, dar stă pe al...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2016, 00:07 487

Rareş Nilaş, analist: Evoluţia indicelui BET începe să capete aspectul unei bule speculative, la fel ca în anul 2007.

Rareş Nilaş, analist: Evoluţia indicelui BET începe să capete aspectul unei bule speculative, la fel ca în anul 2007.

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide 10 companii listate, a încheiat marţi la 7.022 de puncte, cel mai ridicat nivel din acest an, şi a reuşit să intre în teritoriu pozitiv faţă de finele anului 2015, cu un plus de 0,2%.

BET a recuperat mai ales în lunile de vară pierderile suferite în primele luni din acest an, determinate de contextul extern nefavorabil, cum ar fi preţul petrolului la minime în ianuarie, teama de recesiune în China şi teama că Fed ar putea avea o politică mai agresivă pentru creşterea dobânzii.

Analiştii atrag atenţia însă la evo­luţia in­dicelui Bursei de Valori de la Bucureşti, care a reuşit marţi să crească pentru a şasea şedinţă consecutiv.

„Evoluţia indicelui BET începe să ca­pete aspectul unei bule speculative, la fel ca cea din anul 2007. Atunci aveam practic aceeaşi situaţie ca acum, când economia duduie. Frecvenţele cri­zei sunt o dată la 10 ani“, susţine ana­listul pe pieţe de capital Rareş Nilaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO