Burse - Fonduri mutuale

BET-XT-TR, unul dintre cei mai reprezentativi indici ai Bursei, este la maxim istoric: „Noile maxime determină noi temeri.“

BET-XT-TR, unul dintre cei mai reprezentativi indici ai...

Autor: Liviu Popescu

24.08.2017, 00:07 1229

 

 

Indicele BET-XT-TR, văzut de analişti ca fiind cel mai reprezentantiv indice pentru evoluţia bursei româneşti, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni, dividendele şi alte forme de cash distribuite de companii, a crescut în luna august din 2017 la cel mai ridicat nivel.

Însă analiştii sunt îngrijoraţi atât de creşterea indicelui bursier, cât şi de cifrele economice record ale economiei româneşti. Totodată şi peisajul bursier extern, având în vederele că bursele internaţionale turează motoarele, îi îngri­jorează pe unii analişti.

„Noile maxime determină noi temeri. Temeri şi angoase legate de posibilitatea unor corecţii ale pieţei. Atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, odată cu atingerea unor noi maxime, intensitatea opiniilor negative a crescut“, explică Alin Brendea, directorul general adjunct al Prime Transaction.

Indicele a crescut din august 2016 şi până în prezent cu 31%, în luna august din acest an atingând cel mai ridicat nivel de când bursa a implementat acest indice, din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO