Burse - Fonduri mutuale

Bilanţul Enterprise Investors în 2014: investiţii de 41 mil. euro, exituri de 97 mil. euro

Bilanţul Enterprise Investors în 2014: investiţii de...

Autor: Ioana David

30.01.2015, 16:20 500

Firma de private equity Enterprise Investors (EI) a realizat anul trecut investiţii de 41 mil. euro în trei achiziţii, cea mai mare dintre acestea fiind de 30 mil. euro , într-o companie de energie regenerabilă care dezvoltă parcuri eoliene în Polonia. Anul trecut, EI a mai investit 3,4 mil. euro în Tahe Outdoors, o companie din domeniul echipamentelor nautice, iar un alt proiect a fost de 8 mil. euro în J.S. Hamilton, furnizor de servicii independente de analiză şi inspecţie.

Tot anul trecut, EI a finalizat o fuziune în Polonia din domeniul serviciilor medicale private, entitatea rezultată operând sub numele Grupul Nu-Med care administrează trei centre de radioterapie.

“EI a analizat un număr semnificativ de proiecte iniţiate de echipa proprie de investiţii. Două dintre aceste proiecte s-au materializat deja în investiţii noi – Tahe Outdoors în Estonia şi J.S. Hamilton în Polonia. Altele sunt în curs de finalizare în prima jumătate a anului 2015. În acelaşi timp, EI a continuat să crească valoarea portofoliului existent, inclusiv prin angajarea de capital adiţional de creştere, cum este cazul companiei Wento”, au spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO