Burse - Fonduri mutuale

Bilanţul lunii noiembrie la bursa de la Bucureşti: două listări de 64 mil. euro şi două emisiuni de obligaţiuni de 1,2 mil. euro

Bilanţul lunii noiembrie la bursa de la Bucureşti:...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2017, 00:00 204

Transilvania Broker (TBK), singurul intermediar în asigurări de la bursă, şi Sphera Group (SFG), grup de restaurante, sunt cele două listări pe parcursul lunii noiembrie, ambele în valoare de 64 milioane de euro. Pe de altă parte, în luna noiembrie la BVB au intrat la tranzacţionare şi două emisiuni de obligaţiuni de 1,2 mil. euro: Investia Finance şi Bittnet Systems.

“Bursa românească a ajuns la 88 de emitenţi la finalul lunii trecute, după ce numai în ultimele 12 luni cinci companii s-au listat pe piaţa principală, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă din istoria bursei ca număr de noi companii”, spune Lucian Anghel, preşedintele BVB. Indicele BET afişează în 11 luni un avans de 10%, în timp ce indicele BET-TR, care include şi dividendele plătite de companiile din prima ligă bursieră, are aproape 20%.

„Trendul listărilor sperăm să continue în 2018 şi astfel alte companii să intre în ringul bursier”, spune Anghel. Hidroelectrica, perla energiei româneşti şi cea mai aşteptată listare la Bucureşti, ar putea face pasul în ringul de tranzacţionare în 2018, potrivit ministrului energiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO